ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEARN INN ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Β1 συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Learn Inn του Ε.Κ.Π.Α. “Ποιοι φίλοι…”. Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών με υπεύθυνη την καθηγήτρια Ελένη Γεωργούση ( Θεολόγο- Φιλόλογο). Οι μαθητές επισκέφτηκαν την Πανεπιστημιούπολη και αφού ξεναγήθηκαν σε διάφορες σχολές, συγκεντρώθηκαν στο χώρο της Θεολογικής Σχολής για την διεξαγωγή του Προγράμματος.

Θέμα του Προγράμματος ήταν η περιπέτεια της εφηβείας και η αγωνιώδης  διαδικασία των εφήβων να βρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις «Ποιος είμαι;» και «Ποια είναι η θέση μου στον κόσμο;». Οι μαθητές στη διάρκεια του Προγράμματος είχαν την ευκαιρία α) να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα της εφηβικής ζωής και τα ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα ως ένα στάδιο αυτοσυνειδησίας στη ζωή κάθε ανθρώπου,  β) να αντιληφθούν ότι στο πλαίσιο της αναζήτησης ταυτότητας οι αποφάσεις, που παίρνει ο έφηβος, και οι επιλογές, που κάνει, έχουν τις συνέπειές τους, και γ) να αναλύσουν την επίδραση που έχει το οικογενειακό, σχολικό και φιλικό (συνομήλικοι) περιβάλλον  στο φαινόμενο  του εκφοβισμού.  

 Με όχημα μία ιστορία σχολικής τάξης με πρωταγωνιστές  τους  μαθητές  και τους  ενήλικες που τους περιβάλλουν, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν μέσα από δραστηριότητες να προσεγγίσουν τις αλλαγές που παρατηρούνται στη μετάβαση από την παιδική στην εφηβική ηλικία, αλλά και τις  σχέσεις με τους συνομήλικους και με τους γονείς στην εφηβεία και να πάρουν θέση γι’ αυτά.

Οι μαθητές κατά τη διεξαγωγή του Προγράμματος
Μία από τις δραστηριότητες των μαθητών