ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΤΗΝ 39η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι μαθήτριες του Λυκείου μας, Νικόλ Μακροδημήτρη και Φιλίππου Ναταλία, συμμετείχαν στην 39η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που έλαβε τόπο στην Αθήνα, το τετραήμερο 19-22 Απριλίου 2019.

Στην Συνδιάσκεψη, που τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πήραν μέρος 120 μαθητές σχολικών μονάδων των νομών Αττικής, Αχαΐας και Βοιωτίας.

Οι συμμετέχοντες κατανεμήθηκαν σε 10 επιτροπές κάθε μία από τις οποίες ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Μακροδημήτρη Νικόλ συμμετείχε στην επιτροπή Employment & Social Affairs II που ασχολήθηκε με το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης των εξειδικευμένων επαγγελματιών.Η Φιλίππου Ναταλία ήταν στην επιτροπή Regional Development η οποία ασχολήθηκε με την πρόωρη εγκατάλειψη της εκπαίδευσης χωρίς ο νέος να έχει αποκομίσει τα απαραίτητα εφόδια που απαιτούνται στην σημερινή αγορά εργασίας.

Αξιζει να σημειωθεί ότι η Φιλίππου Ναταλία διακρίθηκε στην ομάδα των μαθητών που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε Διεθνή Φόρα καθώς και σε Περιφερειακές και Εθνικές Συνόδους άλλων εθνικών επιτροπών του ΕΚΝΕ που λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση άνα την Ευρώπη.

Η συμμετοχή των παραπάνω μαθητριών έγινε στο πλαίσιο δράσεων του σχολείου μας, που είναι “Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” με συντονίστρια την εκπαιδευτικό κ. Πάλλη Χαρίκλεια.

ΑπάντησηΠροώθηση