ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, οι μαθητές όλων των τάξεων του Γενικού Λυκείου Αναβύσσου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών με υπεύθυνη διοργάνωσης την καθηγήτρια κ. Γεωργούση Ελένη (Θεολόγο-Φιλόλογο), επισκέπτηκαν το θέατρο “Κάτω από τη Γέφυρα”, όπου παρακολούθησαν την παράσταση “Ο έμπορος της Βενετίας” του Ουΐλιαμ Σαίξπηρ. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παράσταση και ενθουσιάστηκαν από τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν, από τη μια μεριά, τη σημασία της αληθινής φιλίας, της καθαρής καρδιάς, της άδολης αγάπης και της γενναιοδωρίας, και από την άλλη μεριά, τις δυσάρεστες συνέπειες που προκαλεί η πονηριά, η φιλαργυρία, το μίσος και ο ρατσισμός. Αυτό που αξίζει είναι η διαρκής προσπάθεια που καταβάλλει κανείς, ώστε να αποτελεί πηγή αγάπης και στήριγμα για τους γύρω του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κάποιους στίχους του έργου: “Τώρα που βρήκες την ευτυχία, βρες και τον τρόπο να την κρατήσεις. Σου δίνουν 20; Δίνε 40! Κράτα το χέρι της ζεστό για πάντα…”.

Μετά το τέλος της παράστασης, ακολούθησε συζήτηση με τον σκηνοθέτη του έργου, κ. Δαφνή Νίκο, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, όσο διαφορετικοί κι αν είναι από εμάς.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της παράστασης

Σκηνές από την παράσταση