ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 :Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας, τη Δευτέρα 5/12/2016, στο ΓΕΛ Αναβύσσου, ύστερα από πρωτοβουλία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής,κ. Δαυλιάκου Σοφίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας.

Είχαμε την τιμή να έχουμε κοντά μας μέλη της Εθνικής Oμάδας Kωφών που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 24 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2016. Στους αγώνες αυτούς είχαν λάβει μέρος 11 χώρες,21 ομάδες (11ανδρών-10 γυναικών),350 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, μας επισκέφτηκαν η κα Ζέρβα Αθηνά, καταξιωμένη προπονήτρια επί σειρά ετών στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και επί 4 συναπτά έτη Ομοσπονδιακή προπονήτρια στην Εθνική Oμάδα Kωφών, καθώς και η αθλήτρια Χαϊνά Ανθή, η οποία εκτός από αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας είναι και διαιτήτρια καλαθοσφαίρισης σε υψηλό επίπεδο.

Αφού έγινε χαιρετισμός από την Διευθύντρια του σχολείου μας κα Σπύρου Χριστίνα, ακολούθησε μία εισαγωγή για την ημέρα αυτή από την κα Δαυλιάκου Σοφία, καθώς και προβολή υλικού σε ψηφιακή μορφή σχετικά με το θέμα. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κα Ζέρβα Αθηνά, η οποία καθήλωσε τα παιδιά με τις εμπειρίες που τους μετέφερε τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ομάδας. Η συναισθηματική φόρτιση έφτασε στο ζενίθ όταν μας μίλησε η αθλήτρια Χαϊνά Ανθή και μας μετέφερε την προσωπική της εμπειρία. Είπε: «Δεν γεννήθηκα κωφή. Στα 2,5 μου χρόνια νόσησα από οξεία ωτίτιδα και έχασα την ακοή μου κατά 80%. Αρρώστησα ?έτυχε σε μένα? δεν είχα παρά να δουλέψω για να αποδεχθώ τη διαφορετικότητα μου. Ο Θεός με βοήθησε να αισθάνομαι τόσο καλά και τόσο περήφανη τώρα που σας μιλώ. Μέσα στις πολλές δυσκολίες έχω και απίστευτες στιγμές χαράς, ειδικά από την ομάδα μου που τόσο αγαπώ. Πρέπει να προχωράμε και να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες. Για μένα το μπάσκετ είναι το δεύτερο σπίτι μου και η Αθηνά (Ζέρβα) η δεύτερη μαμά μου». Επιπλέον, σε ερώτηση που της απευθύνθηκε για το ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε στη ζωή της, αναφέρθηκε στα σχολικά της χρόνια και στην αντιμετώπιση που είχε από τους συμμαθητές της.

 

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με στιγμιότυπα της Εθνικής Ομάδας Κωφών στη Θεσσαλονίκη.

Όμως, δεν αρκεστήκαμε μόνο σε αυτό!

Ζητήσαμε εθελοντές μαθητές να βάλουν βαμβάκι στα αυτιά τους και να βγουν να παίξουν μπάσκετ στο προαύλιο. Δημιουργήθηκαν 3 ομάδες και διαιτήτρια ήταν η Χαϊνά Ανθή.

Η εμπειρία ήταν μοναδική σε κάθε επίπεδο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΦΩΝ!

Τους συγχαίρουμε για τις προσπάθειες και τις επιτυχίες τους, αλλά πάνω απ? όλα ευχαριστούμε θερμά την κα Ζέρβα Αθηνά και την αθλήτρια Χαϊνά Ανθή για τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν.

 

 

 

untitled1       untitled2  untitled3     untitled4